Meer weten

De expertgroep klinische farmacologie is dit project gestart vanuit de ambitie om voorschrijffouten in het JBZ terug te dringen. Dit vraagt adequate kennis en vaardigheden van voorschrijvers. Om dit te bereiken, moeten voorschrijvers allereerst inzicht  krijgen in de eigen kennis m.b.t. tot veilig en rationeel voorschrijven.

 

Self assesment met studieadvies
Een self-assessment m.b.t. veilig voorschrijven met daarop aansluitend een studieadvies, wordt aan a(n)ios en medisch specialisten aangeboden. De toets is gebaseerd op het HARM-Wrestling rapport en sluit naadloos aan op de farmacotherapie-eindtoets die op diverse geneeskunde faculteiten wordt ingevoerd. Op basis van het advies kan onderwijs worden gevolgd in de vorm e-learning of het bestuderen van relevante theorie.

Uw instelling heeft net als het JBZ de ambitie om voorschrijffouten terug te dringen. Dit vraagt adequate kennis en vaardigheden van voorschrijvers. Om dit te bereiken, moeten voorschrijvers allereerst inzicht  krijgen in de eigen kennis m.b.t. tot veilig en rationeel voorschrijven.

De werkwijze inclusief materiaal die wij in het JBZ hebben ontwikkeld en hanteren staat voor iedereen die dit wenst gratis ter beschikking. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen.

Contactverzoek voorschrijftoets

  • Hidden
    MM slash DD slash JJJJ

Een self assessment m.b.t. veilig voorschrijven wordt aan nieuwe a(n)ios en specialisten in het JBZ aangeboden. Degenen die niet aan de gewenste norm voldoen, krijgen een studieadvies. Op basis van dit advies kan onderwijs worden gevolgd in de vorm van een onderwijsbijeenkomst in het introductieprogramma, zelfstudie worden gedaan aan de hand van een reader farmacotherapie en/of een eigen keuze worden gemaakt uit de aangeboden literatuur. Binnenkort wordt hier het e-learning programma Veilig Voorschrijven aan toegevoegd.

U krijgt een gebruikersnaam en wachtwoord per mail toegestuurd. Daarmee kunt u inloggen in de toetsomgeving. Voor onderzoeksdoeleinden worden uitsluitend uw profielkenmerken gebruikt, dus géén op uw persoon herleidbare gegevens.

Door uw BIG nummer te vergelijken met de door u opgegeven naam en geboortedatum, wordt duidelijk dat u geregistreerd bent. In de onderzoeksdata zien wij uitsluitend de melding dat de validatie gelukt is, of niet.

Klik op de knop maak een account aan. Hierna krijgt u op het opgegeven mailadres uw gebruikersnaam en wachtwoord toegestuurd.

Daarna kunt u hier inloggen

Doel